Börja boxas

Vill du utmana dig själv både fysiskt och mentalt? Leva ett hälsosammare liv? Ett liv där du har en stark och frisk kropp, ett större självförtroende och träffar nya kompisar? Vill du träna boxning?

Hos Haninge Boxningsklubb har vi olika pass beroende på vad du vill få ut av din träning.

Boxning är precis vad det låter som. Du lär dig hantverket med hjälp av bland annat parövningar, sparring och redskapsövningar (säck, hopprep osv). Här tränar både nybörjare och veteraner tillsammans, gammal som ung.

Motionsboxning är främst ett fysträningspass. Du kommer utmanas ordentligt av kroppstyngdsövningar och cirkelträning. Vi lär också ut grundläggande boxningsteknik. Inga förkunskaper krävs!

Nybörjarpass ska du gå på om du är under 15 år gammal och aldrig tidigare tränat boxning. Här lär du dig grunderna.

Diplomboxning är en tävlingsform för unga mellan 10-15 år. Du tränas att gå matcher, där hårda slag är förbjudna och poäng ges för bra teknik.

Se våra tider för olika grupper och priser…

Låter det intressant? Gå då vidare och Bli medlem. Varmt välkommen!

Vad ska jag ha med mig?
A: Slitstarka kläder (t-shirt/linne och mjukbyxor/shorts), skor för inomhusbruk och en vattenflaska. Det går an att gå på de första passen utan tandskydd, men skaffa det så snart som möjligt. När du börjar bli mer erfaren rekommenderar vi att du köper boxningslindor, säckhandskar, sparringhandskar och huvudskydd. Vi lånar ut handskar och huvudskydd, men vi rekommenderar att du köper egen utrustning.

Måste jag sparras?
A: Att ”sparras” innebär att du imiterar en boxningsmatch, och kommer alltså få slag mot huvud och kropp. Sparring är inget vi låter nybörjare ägna sig åt, men givetvis tvingas du inte göra något du inte vill.

970398_537449752968138_1234527507_n