Gripen Cup

Då var det dags för säsongens första tävling för matchboxare. Ali, Laziz, Dastan, Mustafa och Tommie är på plats i Söderköping och representerar Haninge BK. Mustafa nekades att delta i turneringen eftersom hans startbok gick inte att få fram i tid.

IMG_4742-1.JPG

dag 1 (fredag)
Tommie vann sin semifinal mot en stark kille från NBK Akilles med 3-0.
Samtliga boxas under lördagspassen. Dastan och Tommie kör sina finalmatcher vid lunchtiden. Ali och Laziz boxas på elitgalan kl. 19.

dag 2 (lördag)
Först ut av våra boxare idag var Dastan som gjorde en riktigt bra debutmatch och vi tyckte att han vann de första två ronderna och förlorade den sista. Domarna hade inte samma syn på matchen och gav vinsten till motståndaren.
Några matcher senare var det Tommies tur att boxas om guldet i klassen SC91. Han började matchen bra, satte respekt från början och hade en räkning på sin motståndare i första ronden. I andra ronden stoppade domaren matchen efter fullständig dominans av Tommie. Seger på TKO i rond 2 samt guld i turneringen, grattis Tommie!

Matchlistor och resultat hittar ni här

IMG_4750-0.JPG
En glad Tommie efter segern i finalen.

På kvällen stod Haninge BKs Ali Rezai mot Ronald Serugo från IF Göteborgs Team Box. Ali inledde starkt och skakade motståndaren i första ronden med chans på räkning. Ronald lyckades återhämta sig och tog hem segern med 2-1.

Senare gick Laziz Sharifov upp mot Salavat Khatuev från norska Skien Bokseklubb. Laziz har haft ett uppehåll på 1,5 år och den stelhet som följer med det släppte snabbt. Med fin blick, precision i slagen och välkomponerade kombinationer kunde Laziz gå vidare till final med domarsiffrorna 3-0.

image

Vinnare!

dag 3 (söndag)
I dagens finalmatch i SA69 mötte Laziz Sveriges bästa boxare just nu, Clarence Goyeram från Göteborg Team Box. Det blev en repris av SM-finalen 2013. En jämn match där Laziz försöker styra sin motståndare och attackera men Clarence lyckas få in någon fler träff och vinner matchen.

Vår facit i Gripen Cup: 1 guld och 3 silver med tre solklara vinster och tre knappa förluster. Klart godkänt.

Bilder från cupen hittar ni här

Det här inlägget postades i Boxning. Bokmärk permalänken.