Medina Zaman vår Golden Girl

Europas största boxningsturnering för damer Golden Girl, arrangerades i Borås som vanligt första helgen i februari. Vår Medina Zaman, som är svensk mästare i 52-kilosklassen, vägde in ensam i klassen ungdom A54 och flyttades upp till en stentuff UA57kg. Medina lottades till en direkt semifinal och vann mot en stark tyska, Melissa Mlldovan, övriga fyra boxare i klassen boxade kvartsfinaler dagen innan. I finalen väntade en obesegrad holländska, Liz Thijssen som i sin semifinal besegrade den regerande europamästarinnan Siobhan Haley från England. Medina var riktigt fokuserad från matchstarten, visade fantastiskt inställning och försvar. Hon attackerade och kontrade med rätt tajming och taktiken fungerade hela vägen.

Grattis CHAMP!!!

Det här inlägget postades i Boxning. Bokmärk permalänken.