Tre Guld i Diplom SM 2017


Tolv unga boxare representerade Haninge BK i diplom SM 2017 i Halmstad. Vi vann tre guld, fyra silver och två bronsmedaljer och blev nästbästa klubb av 47 boxningsklubbar som deltog i diplommästerskapen.

Zhovlonbek JuldashevDB36kg flyttades upp en viktklass men vann ändå klart båda sina matcher och sitt första SM-Guld. 

Denis Nikandrov, DB40kg visade strålade form i samtliga tre matcher och på ett imponerande sett vann sitt andra SM-Guld

Whilliam Striger, DA66kg har haft en fantastiskt fin utväckling under den här sesången, tränat disciplinerat och målmedvetet. Under SM-helgen besegrade han två riktigt duktiga motståndare och tog ett välförtjänt SM-Guld.

Said Mamergov, DC30kg flyttades upp en viktklass och fick möta en lite tyngre motståndare i en direktfinal. Han gjorde en riktigt bra insats men förlorade på delad domslut 1-2. Silver till Said.

Kamila Östlund, WDA54kg tävlade i en direktfinal mot en stentuff tjej som hon tidigare hade förlorat mot. Kamila gjorde mycket bättre och jämnare match den här gången men fick nöja sig med en silvermedalj.

Kamron Erkinboev, DA75kg vann ganska enkelt i semifinalen men i finalen blev det lite svårare mot en tuff och offensiv ”south paw”. Det blev en förlust på delat domslut 1-2. Bara silver till en av våra förhandsfavoriter. 

Kevin Karaoglu, DA+86kg boxades mot en 30kg. tyngre och mycket längre motståndare, men han gjorde det riktigt bra. Matchen var jämn och också direktavgörande om vilken av två klubbarna skulle bli bästa klubb i mästerskapen. Det blev ett SM-Silver till vår tungviktare.

Thayo De Lange, DA63kg boxades bra och vann i kvartsfinalen men i semifinalen blev det förlust i en mycket jämn match mot en duktig motståndare. Brons till Thayo

Vera Person, WDA63kg är vår mest meriterade  och rutinerade diplomboxare med tre sm-guld i bagaget. Den här gången blev det förlust i semifinalen och vi fick nöja oss med en bronsmedalj.

Mansor Mamergov,DB36kg gjorde en bra match i kvartsfinalen men gick inte vidare.

Zeheriyahan Delen, DA63kg förlorade en mycket jämn match i kvartsfinalen och fick nöja sig med fina diplompoäng (28-28 blev det i matchen).

Otto Wersäll, DB42kg har tränat och tävlat kortast tid av alla våra unga talanger. Gjorde en bra insats i kvartsfinalen där han mötte en riktigt duktig motståndare. En bra erfarenhet för Otto, hans tid kommer…

Samtliga resultat

Klubbrankingen

Det här inlägget postades i Boxning. Bokmärk permalänken.