Ny seger för vår proffsboxare Laziz

Laziz Sharifov vann sin match i ”Rising Stars IV” i Katrineholm igårkväll. Detta var Lazizs andra proffsmatch och motståndaren var Tomasz Goluch, Polen. Laziz imponerade igen med sin stil och skicklighet. På boxningsnytt.se beskriver man matchen såhär:

”Laziz Sharifov – Tomasz Golush: Gänglige Haningeboxaren, Laziz Sharifov som i mångt och mycket påminner lite grann om 80-talsikonen Mark Breland i stil och utförande kunde här visa upp hela sitt register mot 24-årige polacken, Tomasz Golush, det var klanderfri skolboxning från svenskens sida. Laziz vann varenda rond överlägset med en stor auktoritet sin ringa rutin till trots. Bakom en vass jabb som fann sitt mål, skiftade han ”stance” från ortodox till southpaw åtskilliga gånger vilket konfunderade motståndaren och gjorde det extra besvärligt för honom. Golush var stark, stabil, och tuff som ju så många polacker är, men det hade han inte mycket för, Sharifov styrde och ställde som han ville och vann på poäng med klara 3-0 , (40-36, x3).”

På svenska proffsboxningskommissionens hemsida är skribenten också imponerad av Lazizs insats:

”Nästa match blev den förras motsats, då vi nu fick se en vackert och mycket effektivt stilboxande Laziz Sharifov i sin andra proffsmatch åter ta sig an en på pappret betydligt mer rutinerad Tomasz Goluch (5-10/3 KO) från Polen, vars proffsrutin dock uppvägdes av svenskens gedigna amatör-erfarenhet .. och i realiteten klarade inte polacken alls svenskens suveräna skicklighet – han kämpade och slet, men kom aldrig underfund med Laziz urstyva switch-boxning (från ortodox till south paw och tillbaka) och fick en hel del påskrivet i en dock hela vägen intressant fight, i weltervikt. Domarna såg den klockrent 40-36 x 3 till Sharifov!”

Det var en välorganiserad och riktigt lyckad boxningsgala av Stefan Fernström. ”Rising Stars” konceptet växer och blir bättre för varje gång, vi ser fram emot nästa tävling den 16. december i Stockholm.

Matchen går att se via länken här.

Vill du se hela galan använd länken här.

Det här inlägget postades i Boxning. Bokmärk permalänken.