Ordförande har ordet

Minnet av en tränare

John-Eric Marcusson som i många år var tränare, ordförande, sekreterare… på Haninge Boxningsklubb har gått bort åttio år gammal.

När jag för första gången kom till Haninge Boxningsklubb minns jag Marcusson som han kallades av alla tog emot mig och några till nervösa ungdomar som hade vågat sig dit. Det visade sig snabbt att man inte behövde vara nervös för han såg till att man blev väl omhändertagen och att alla som var och tränade på klubben respekterade och behandlade varandra väl.

Han hade en förmåga att få oss att träna hårt jag minns att han brukade säga att den enda du lurar om du inte tränar ordentligt är dig själv och det har jag burit med mig hela livet.

På åttiotalet fanns det en stor turnering som hette Stockholm Box Open som han var delaktig i att arrangera. I och med det såg han till att vi ungdomar fick vara med och vara funktionärer. Han ordnade så att vi som var funktionärer förutom att se på boxning fick träffa landslaget och äta lunch med dem, det var stort för en fjortonåring.

Under de åren jag tränade på klubben så kom och gick det tränare och ledare, men Marcusson var kvar år efter år. Han var snäll och sträng på samma gång och jag hade en väldig respekt för honom.

Då 1983 när jag började på klubben så höll vi till på Torvalla idrottshall. Det var lite besvärligt då vi var tvungna att sätta upp ringen och hänga upp säckarna innan varje träning och sedan ta ned dem när den var slut eftersom vi inte hade någon egen lokal.

1996 Flyttade verksamheten till Vendelsö, men de lokalerna var kanske inte optimala att träna boxning i så 1998 Ordnade Marcusson så att vi fick de lokaler som vi har idag i Brandbergens centrum.

Utan Marcussons engagemang i klubben så hade den troligtvis inte funnits kvar idag, så vi har mycket att tacka honom för inte bara vi som hade förmånen att få lära känna honom både som boxare och tränare utan även alla ni som tränar på klubben idag.

På senare år bodde han i Skåne men höll hela tiden kontakten med klubben för att veta hur det gick och till Jul kom det ett Julkort med en hälsning.

I år kommer det inget Julkort från John-Eric Marcusson, men minnet av alla tidigare Julkort, alla träningar, tävlingar och skratt kommer alltid att leva kvar i klubben.

Tack Marcusson för allt du gjort för klubben och sporten!

 

Anders Kesselfors, ordförande Haninge BK

Det här inlägget postades i Boxning. Bokmärk permalänken.